dburtsev (dburtsev) wrote,
dburtsev
dburtsev

Category:

Edward Snowden: There Has Been No Effort Made to Seek a Pardon from Trump

“I had not, and this is something people have actually forgotten,” he said. “There was a pardon campaign back during the Obama administration, but I at no point actually asked for pardon myself, while it’s tremendously gratifying to have this level of support. But as I said, my condition for return is simply a fair trial. Now, we didn’t see the Obama administration talking about a pardon in this way, and I think Trump has commented again since then that he thought, you know, treatment was very unfair or could be. And there’s been a lot of speculation that’s come from this, but there’s been no contact. I was as surprised as anybody else to see this. But it’s very interesting to see this president thinking about, you know, pardoning what a lot of people would consider one of the big names in this new war on whistleblowers, and that’s something that I think we should all support seeing come to an end.”
“By hook or by crook, there’s been nothing,” Snowden added. “No contact, anything like that. I think if that were happening, it would be certainly news that we’d probably hear through one of the channels.”

"Я не просил о помиловании, и это то, что люди на самом деле забыли", - сказал он. Во времена администрации Обамы была кампания по помилованию, но я сам ни разу не попросил о помиловании, в то время как иметь такой уровень поддержки невероятно приятно". Но, как я уже сказал, моё условие для возвращения - просто справедливое судебное разбирательство. Мы не видели, чтобы администрация Обамы говорила о помиловании таким образом, и я думаю, что с тех пор Трамп снова прокомментировал, что он думал, знаете ли, что обращение было очень несправедливым или может быть таковым. И было много домыслов, которые исходили из этого, но не было никакого контакта. Я был удивлен, как и все остальные, увидев это. Но очень интересно видеть, как этот президент думает о том, знаете, что многие люди будут считать одним из великих имен в этой новой войне с информаторами, и это то, что, я думаю, мы все должны поддержать, чтобы увидеть, как закончится эта война".
"Всеми правдами и не правдами, ничего не было", - добавил Сноуден. "Никаких контактов, ничего подобного. Я думаю, если бы это происходило, то это была бы определённая новость, которую мы, вероятно, услышали бы по одному из каналов СМИ".

“And this is why we should see Donald Trump or any president end the war on whistleblowers,” Snowden continued. “1He should pardon reality winner for trying to expose election interference. He should pardon Daniel Hale for revealing abuses in the drone program, or Terry Albury for trying to expose systematic racism within the FBI. And these are all people who are deserving of pardon. But this — when we look at pardon, pardon is intended to ameliorate unfairness, to fix fundamental flaws in our system of laws or the way they are being applied. And there is nowhere this is more clear right now than in the prosecution of whistleblowers under the Espionage Act.”
"И поэтому мы должны увидеть, как Дональд Трамп или любой президент прекратит войну с доносчиками", - продолжил Сноуден. "1Он должен извиниться перед победителем конкурса "Реальность" за попытку разоблачить вмешательство в выборы". Он должен помиловать Дэниела Хейла за раскрытие злоупотреблений в программе беспилотных летательных аппаратов, или Терри Олбери за попытку разоблачить систематический расизм в ФБР. И это все люди, которые заслуживают помилования. Но это - когда мы смотрим на помилование, помилование призвано смягчить несправедливость, исправить фундаментальные недостатки в нашей системе законов или в том, как они применяются. И нигде сейчас это не проявляется так ясно, как в судебном преследовании информаторов по Закону о шпионаже".
https://www.breitbart.com/clips/2020/09/12/edward-snowden-there-has-been-no-effort-made-to-seek-a-pardon-from-trump/
Tags: it, ФБР, разведка
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments