dburtsev (dburtsev) wrote,
dburtsev
dburtsev

Iraq's Muslims celebrate Christmas in solidarity with Christians

Commercial streets such Karada, al-Mansour, Palestine and Zaytouna are adorned with Christmas trees and Santa Claus. Zawraa park in the center of the capital is hosting a giant Christmas tree, offered by one of the businessmen, while commercial malls and stores are displaying trees that are bigger than usual.

Sama mall, a large shopping complex in the Karada area, set up a 7-meter-high (23 feet) tree, while displaying toys and New Year’s decorations for sale.

Read more at http://www.wnd.com/2016/12/iraqs-muslims-celebrate-christmas-in-solidarity-with-christians

В Багдаде огромная ёлка, на торговых улицах рождественские ёлки и Санты. Мусульмане показывают свою солидарность с немногочисленными христианами.

Несмотря на то что страна мусульманская (Абу-Даби), здесь всегда активно готовятся к празднованию католического Рождества 25 декабря. На витринах магазинов лежит снег, повсюду украшены елки, можно даже встретить Санта-Клауса. Как и в Европе, для многих Рождество — главное событие года. Новый год здесь не такой широкий праздник, но и он, несомненно, отмечается. В магазинах — скидки, на улицах ярмарки. Все как у нас, только температура воздуха повыше.
https://lenta.ru/articles/2016/12/26/abudhabi/
Tags: Ирак, ОАЕ, ислам, христианство
Subscribe

Recent Posts from This Journal

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments